İşte en sevdiğim bölüm....

Kitaplar kendilerine zaman harcandığı takdirde insan hayatına büyük katkı sağlayan fikir yapraklarıdır...

Okuyun onları....

Çeçenya Serisi 2 - Özgürlük Savaşçıları - Kıyamoğlu Sancaktar (2000)

Kitabın Adı :  Özgürlük Savaşçıları
Yazarı :  Kıyamoğlu Sancaktar
Tür : Roman
Basım Tarihi : 2013 (2000)
Sayfa : 255



Moskof Mezarlığı'nın devamı, serinin ikinci kitabı.

Sürükleyici, sıkmayan, duygulandıran, heyecanlandıran, hüzünlendiren, öğreten, yaşatan bir eser.








Fevkâlâdenin Fevkinde


Yarım kalan Karargâh işi bitiriliyor.
Şâmil Basayev'in meşhur Budduyonovsk Baskını.
Salman Raduyev'in Kızılyar Baskını.
Şâmil'in Rusları şoke eden planı.
Hanım Mücahitler savaşta.

...


Özet:

Artık gerilla savaşı başlar.
Moskof Mezarlığı'nda anlatılan; akıllara sığmaz casusluk faaliyeti sonucu karargahtan ele geçirilen belgeler, Rus Ordusu'nun harekat bilgilerini içermektedir. Hamza ve ekibi, bu istihbaratın neticesini Ruslara acı şekilde ödetir. İyice yıpratılan karargaha son bir darbe sırası gelmiştir. Selim'in keşfettiği gizli geçit kullanılarak Rus Karargahı bir gecede imha edilir.
Talgat ile Levani tekrar sahnede.
Bu defa Grozni'de 3 generale çatışma esnasında suikast yaparak, Rusları tekrar inlerine yollarlar.

Dillere destan olmuş, Ebu Cendel'in Aynây-ı Merziyye kıssası.

Şâmil'in Meşhur Budduyonovsk Baskını.
Şamil, Hamza, Yakub, Ebu Cendel ve mücahitler Dukvah'ın tabut kamyonuna atlayıp Rus kontrol noktalarını birer birer geçerek Budduyonovsk kasabasına kadar gelirler. Şehri zaptederek Hastaneyi rehin alırlar.
İstekleri; Rus Ordusu'nun Çeçenistan'dan çıkması, Dudayev'le anlaşma hükümlerinin görüşülmesi, Çeçenistan'da seçimlerin yapılması, arkadaşlarıyla Çeçenistan'a geri dönmesine izin verilmesidir.
Ruslar, hastanedeki sivilleri önemsemeyerek önce kaba kuvvetle işi çözmeye çalışır. Kimyasal silahlar dâhi kullanılır. Fakat Ruslar başarısız olur. Bunun üzerine Ruslar dize gelir, şartları kabul ederler. Basın organları tüm dünyaya bu haberi yaymaktadır.
Bu sırada Ebu Cendel hastanede Tanya'yla, Tanya da İslâm'la tanışır. Üstelik Ebu Cendel, Tanya'ya kalbini kaptırmıştır.
Mücahitler sağ-salim, görevlerini başarmış, Çeçenistan'ın dramını dünyaya tanıtmış olarak vatanlarına dönerler.

Mücahide'ler; Nergis, Fatma, Betül ve nicesi...

Kızılyar Baskını.
Salman Raduyev, Hamza, Hüseyin, Yakub ve nice mücahit Kızılyar'da Askeri Havaalanını Cehenneme çevirdikten sonra Hastane'ye girerler. Ruslar, Salman Raduyev'e yabana atılmayacak miktarda para teklif ederler ama ne çare. Mücahitler para için değil İslam için savaşıyorlardı. Sonunda Ruslar Salman'ın şartlarını kabul etmek zorunda kalırlar. Fakat ekibi takip etmeyi de ihmal etmezler. Ve Parmovaiskoye'de üç ordu ile mücahitlere saldırırlar. Mücahitler, gelen takviyenin de yardımıyla kıskaçtan kurtulmayı başarırlar.
Hamza ile Yâkub bir ara ekipten ayrı düşerler, bir ayı tuzağına yakalanırlar ve kartal işlemeli eldivenleri olan meçhûl kişi tarafından kurtarılırlar.

Şâmil Ruslara soğuk duş etkisi yapacak yeni bir plan hazırlar. Ebu Cendel ve üç özel mücahidi görevlendirir. Moskova'ya beş kimyasal bomba gömülür. Rus hükümetine bir daha Çeçenistan'a kimyasal bomba atmaması yönünde bir ihtar çekilir. Aksi takdirde Moskova'nın da bu acıyı tadacağı bildirilir. Olay basına yansıtılmaz, iki taraf arasında kalır. Şâmil bu planla ülkesini kimyasal saldırılardan korumuştur.

Hamza bir operasyon sırasında yaralanır. Tedavi için Tanya'nın da kaldığı, Selim'in annesinin evine götürülür. Tanya tarafından Hamza tedavi edilir. Fakat Hamza tedavi olurken kalbinden de yara alır, Tanya'ya aşık olmuştur.
Tanya'nın tesettüre girerek Mümin bir hanım olduğunu gören Ebu Cendel'in aşkı daha da alevlenir, fakat bunu söyleyemez. Tanya zaten hastaneden beridir Ebu Cendel'i gönlüne yerleştirmiştir. Tanya'ya müslüman olduğu için Şehide ismini verir. Şehide iki aşk arasında kalmıştır. Üçünün de birbirinden haberi yoktur.

Talgat ile Levani bu sefer Şâmil Reis'in emrinde.
Görev:Baş münafıklardan Nurdi Salimov'a suikast operasyonu. Diğerlerine de gözdağı.

Tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: